ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hon är djurens hjälte

Conny Emmelin · 25 Nov 2013
Uppdaterad 26 Nov 2013

Försummade, övergivna eller till och med slagna hamnade hundarna hos polis och Länsstyrelsen. Det var de hundarna som Catharina Lundberg ville hjälpa genom föreningen Djurskyddet Malmö. Nu tilldelas hon utmärkelsen Djurens hjälte.

klar

Artikellänk är kopierad

– Jag har alltid älskat djur. De ger kolossalt mycket tillbaka. Så därför tycker jag att det är så grymt när de far illa. Det är inte hundarnas fel att deras ägare betett sig så, säger Catharina Lundberg, ordförande i Djurskyddet Malmö. 

Det räcker inte att hitta ett hem åt hundarna som hamnat hos polisen eller Länsstyrelsen. Det ska vara rätt hem. Familjer som vill ta hand om en hund blir först intervjuade av föreningen. 

– Sedan intervjuar vi veterinären som tagit hand om deras tidigare djur. Om allt känns bra får vi till ett möte mellan familjen och hunden. Allt måste kännas rätt, hunden ska inte behöva bli övergiven en gång till, säger hon. 

Omkring 100 hundar om året får ett nytt hem genom Djurskyddet Malmö. Ibland dem finns hunden Tuff-Tuff.

– Det var någon som dumpade den stackaren i en bur på X2000 mellan Stockholm och Malmö, säger hon. 

Prissumman på 25 000 kronor kommer att gagna djuren.

– Jag har inte bestämt riktigt hur än. Men givetvis kommer pengarna djuren till del på något sätt, säger Catharina Lundberg.

Fakta – Djurens Hjälte

Priset lyfter fram och premierar personer som på olika sätt skapar trygghet för djur och människor. Det delas ut av Agria djursäkringar.

klar

Artikellänk är kopierad

Conny Emmelin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro