ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hon är filmsveriges nya stjärnskott

Emma Björkman · 9 Sep 2013
Uppdaterad 9 Sep 2013

På fredag går Monica Z” upp på vita duken runt om i Sverige. Metro har träffat stjärnskottet Edda Magnason som spelar jazzlegendaren Monica Zetterlund. – Man kan se filmen även om man inte vem hon var, säger Edda Magnason.

klar

Artikellänk är kopierad

Edda Magnason, 29, inledde sin vecka med att göra radio klockan sex på måndagsmorgonen. Sedan har intervjuerna avlöst varandra.  – Gud, jag vet inte hur många intervjuer jag gör i dag, säger hon när Metro träffar henne på Nobis Hotel i Stockholm.  Alla vill ha en bit av Edda Magnason – musikern som lovordas för sin träffsäkra tolkning av Monica Zetterlund i Monica Z”. – Jag tar åt mig av allt positivt som sägs och sparar det som ett kapital om det går dåligt, säger hon.

Filmen har premiär på fredag men Edda Magnason berättar att hon började bli igenkänd redan efter att hon var med i ”Allsång på Skansen” i somras. – Lite grann. De som kommer fram är så snälla, säger hon. Edda Magnason nämns redan i Guldbaggesammanhang. Om man inte tycker att det väger tillräckligt för att boka in ett biobesök kanske hennes egen motivering varför man ska se ”Monica Z” gör det. – Man kan se filmen även om man inte vem hon var. Den handlar om att breaka som artist och att komma från en liten stad och våga kasta sig ut. Den handlar om att möta jantelagen och att gå sin egen väg, säger hon. Läs en längre intervju med Edda Magnason i Wkd på fredag.

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro