ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Hon är fortfarande min bästa häst"

Jessica Carleson · 23 Nov 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Foto: Scanpix


Men "Flippan" får stanna hemma i helgen

klar

Artikellänk är kopierad

DAGBOK. Stockholm International Horse show i Globen är en unik chans för Stockholmarna att se de svenska stjärnryttarna live. Fixstjärnan i årets tävlingar är som alltid hoppryttaren Malin Baryard, trots att hon inte har med sig bästahästen "Flippan" är det henne alla vill prata med och se. Metros läsare kommer att få extra mycket av Malin, eftersom hon skriver dagbok under tävlingsdagarna. Hej Malin, Dags för Globen igen. Känns det lite som hemmaplan för dig?– Varje tävling i Sverige känns som hemmaplan eftersom vi tävlar så sällan hemma. Det är alltid mycket publik och bra stämning. Sedan är det mycket mer att göra jämfört med tävlingar utomlands, det är mycket media, många som vill hälsa och så mycket vänner och familj som man vill försöka hinna träffa också.Vilka tävlingar kommer du att vara med i i år?– I stort sett alltihop. Jag har med mig Tamina och Espri, jag har haft dem länge båda två. Tamina har tävlat i Globen de senaste 6-7 åren och vunnit flera gånger. Espri har det gått sämre för men honom hoppas jag fortfarande på.16-åriga Flippan får ledigt i helgen - men hon är still going strong?– Absolut, hon är fortfarande min bästa häst. Hon får hålla på tills hon inte tycker det är kul längre och visar det. Det är hennes vilja som styr.Har du något nytt stjärnskott hemma i stallet?– Alla mina hästar är stjärnor. (skratt) Men nu är det väl Tornesch, min 7-åriga hingst. Honom tror jag jättemycket på.

Hur många tävlingar gör du på ett år?– Det blir två tre tävlingar per månad.Har man någonsin ledigt som internationell tävlingsryttare?– Man får ta sig det.Kan du ta sovmorgon någon gång?– Från jobbet kan jag nog det. Men sen är det min son som inte tycker att mamma behöver sova på morgnarna.Satsar du på OS nästa år?– Ja, delvis, men det är ingen självklarhet eftersom jag inte har någon självklar häst för OS. Om jag ska åka till OS vill jag känna att jag har en chans att vinna. Och jag har fler OS framför mig, det är fördelen för oss hoppryttare, att åldern inte sätter stopp för vår tävlingskarriär.Kommer du att göra mer TV?– Det finns inga planer just nu. Men det var väldigt roligt att prova på och göra hästprogrammen. TV är något jag är bra på.Det går bra för många svenska hoppryttare.Helena Lundbäck, Rolf-Göran Bengtsson, Royne Zetterman, Peter Eriksson. Vad betyder det att vara många i toppen?– Det har betytt väldigt mycket för svensk ridsport, att vi har kunnat kvala till OS och Superligan.Vad har du för mål med Globentävlingarna?– Jag har alltid som mål att göra bra ifrån mig.Ska du vara med i maskeradtävlingen Fancy Dress Show?– Ja. I år får även dressyrryttarna vara med. Får se om de kan vara roliga också.Och så ska du skriva dagbok i Metro. Vad kommer vi få veta?– Det återstår att se vad jag tänker och tycker. Det kommer att handla om min vardag.Blir det något skvaller från bakom kulisserna?– Vi får se om någon skapar någon anledning till skvaller...

klar

Artikellänk är kopierad

Jessica Carleson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro