ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hon är nio år och supermodell – kallas för "världens vackraste" 

Emma Björkman · 28 Nov 2014
Uppdaterad 28 Nov 2014

Foto: Instagram.com/simplykristinap


klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Instagram.com/simplykristinap
Foto: Instagram.com/simplykristinap
Foto: Instagram.com/simplykristinap

Kristina Pimenova är bara nio år gammal men redan en rutinerad supermodell. Hon har varit ansikte utåt för flera stjärndesigners och varit på omslaget till prestigefyllda Vogue. På Instagram haglar hyllningarna över hennes utseende – men andra varnar för att hon blir sexualiserad. Ryska Kristina Pimenova gjorde modelldebut som treåring och började gå på catwalken som fyraåring. Nu har hon fyllt nio år och redan hunnit vara omslagsflicka för Vogue Bambini och ansikte utåt för bland andra Roberto Cavalli, Armani och Benetton. Hon har två miljoner följare på Facebook och i hennes biografi står det att hennes mamma Glikeriya Shirokova, som själv är en före detta fotomodell, lät sin dotter testa på modellyrket efter att människor sagt hur bedårande hon är. ”Kristie insåg snart hur kul det var, i synnerhet att gå på catwalken och gå modevisningar. Hon har haft jätteroligt sedan dess och älskar varje minut av det!”. Men alla lovordar inte Kristina Pimenova. Kritiker oroar sig för att hon blir sexualiserad.

”Du sexualiserar din dotter och föräldrar som er är orsaken till att flickor växer upp och får problem. Det finns också så många sjuka människor därute som tittar på de här bilderna ur ett sexuellt perspektiv”, skriver en person på hennes Instagramkonto. Hon kritiseras också för att hennes bilder ser för vuxna ut i jämförelse med hennes ålder – "obehaglig bild för att vara ett barn" och att hon bär för utmanande kläder, uppger brittiska Daily Mail

På Kristina Pimenovas Facebooksida finns regler för vilket typ av material som får delas där, bland annat måste det vara "barnvänligt" och den som lägger upp filmer eller bilder som inte är lämpliga för hennes ålder kommer att blockas. 

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro