ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hon är Woody Allens nya musa

Katarina Matsson · 5 Mar 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
– Bollywood är väldigt snävt. Vill du komma dit behöver du en mamma, pappa, syster eller bror som kan knuffa dig åt rätt håll, säger skådespelerskan Freida Pinto till Screencrave.com. I stället hamnade hon i Hollywood.

– Bollywood är väldigt snävt. Vill du komma dit behöver du en mamma, pappa, syster eller bror som kan knuffa dig åt rätt håll, säger skådespelerskan Freida Pinto till Screencrave.com. I stället hamnade hon i Hollywood. Foto: BAFTA


klar

Artikellänk är kopierad

Hon blev modell för att göra sig synlig för Bollywood. I stället fick Hollywood upp ögonen för vackra Freida Pinto. Nu blir hon Woody Allens nya musa. Precis när hon trodde att hoppet var ute fick hon reda på att regissören Danny Boyle var på väg till hennes hemstad Bombay  för att leta skådespelare till sin nya film. – Jag kunde inte tro det. Så jag gick på en audition och sex månader senare fick jag rollen, säger Frida till Screencrave.com.

I filmen spelar hon flickan Latika mot Dev Patels Jamal Malik, pojken från slummen som vinner den indiska motsvarigheten av ”Vem vill bli miljonär”. – ”Slumdog” är en välsignelse och en förbannelse för mig, säger Freida Pinto till Indielondon.co.uk och förklarar att det är svårt att i dag gå på en casting utan att sakna ”Slumdog”-teamet.

Att hon saknar Dev Patel, 18, är inte så konstigt. Enligt rykten är de mer än bara vänner. Den unge brittiske skådespelaren har nyligen beskrivit henne som sin ”själsfrände” .– Hon är väldigt vacker. Jag har ingen flickvän, men Freida är underbar, har Dev Patel sagt enligt magasinet Grazia.

Freida Pinto är själv uppvuxen i Bombay, dock långt från slummen. – Det är en stad som du antingen måste förstå eller helt enkelt lämna, säger hon till Canmag.com. Och även om hon själv tillhör den första kategorin ser det ut som att hon kommer att tillbringa en hel del tid i Hollywood framöver. Enligt Variety är hon stjänregissören Woody Allens nya musa.

Freida drömmer även om att jobba med tunga namn som Wong Kar-wai, Martin Scorsese, Jack Nicholson och Meryl Streep.– De kan spela mina föräldrar. De kan rädda mig från slummen och adoptera mig, säger hon till brittiska The Guardian.

Slumdog Millionaire

Premiär: Filmen har Sverigepremiär fredag den 6 mars.

Handling: Jamal, som växt upp i Bombays slum, slår rekord i den indiska versionen av ”Vem vill bli miljonär”. Han grips och anklagas för fusk. Tillbakablickar på hans liv förklarar hur han har kunnat svaren – och visar hur kärleken till flickan Latika växer fram.

Oscarsgalan: Filmen blev årets stora Oscarsvinnare med åtta statyetter, bland annat för Bästa film och Bästa regissör.

klar

Artikellänk är kopierad

Katarina Matsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro