ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hon bakade bröd med jäst från sin vagina – här är receptet

Hugo Ewald · 26 Nov 2015
Uppdaterad 26 Nov 2015

Foto: Privat


Tidigare i veckan kunde Metro rapportera om Zoe Stavri, som planerat att baka surdegsbröd med jäst från sin vagina. Brödet är nu färddigbakat, och enligt Zoe smakade det fantastiskt.

klar

Artikellänk är kopierad

Den 24 november kunde Metro rapportera om Zoe Stavri, som driver den feministiska bloggen "Another Angry Woman", och som bestämt sig för att baka surdegsbröd på jästsvamp från sin egen vagina.

– Hittills har responsen till överväldigande del bestått av män som säger att det är det äckligaste de någonsin sett. Det har också funnits en ansenlig del riktigt läskiga män som verkar tända på det, vilket är riktigt äckligt, sa Zoe Stavri då till Metro.► LÄS MER: Hon bakar surdegsbröd jäst på svamp från sin vagina

Under onsdagen publicerade Zoe ett uppföljande blogginlägg som beskrev hur brödet faktiskt smakade efter att det bakats. Brödet blev enligt Zoe måhända något bränt, men enligt Zoe luktade det underbart. 

"Vad förväntade du dig, att det skulle lukta som en fitta?", skriver hon i blogginlägget.

Zoe var inte rädd för att smaka på brödet. Alla skadliga ämnen som skulle kunnat finnas i brödet skulle ändå ha dött vid 230 graders värme.

– Det smakade delikat, och jag kommer äta upp allt, säger Zoe till Metro.

I blogginlägget skriver Zoe att hon är osäker på om surdegsbröd faktiskt går att baka på jäst från en vagina. Det var bara små andelar jäst blandat i surdegen, och surdeg växer själv jäst från mjölet och omgivningen. 

Så hur ska Zoe nu ta projektet vidare? Enligt bloggen funderar hon nu på att diversifiera, och kanske baka bagels och pizza på samma sätt.► LÄS MER: Hon gjorde yoghurt från sin vagina – fick arga kommentarer på nätet

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro