ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hon bakar surdegsbröd jäst på svamp från sin vagina

Aron Andersson/Hugo Ewald · 24 Nov 2015
Uppdaterad 24 Nov 2015

Foto: TT / Zoe Stavri / Montage


Matlagning och kroppsvätskor är inte en kombination i allas smak. Men det struntar Zoe Stavri i. Nu vill hon jäsa sin surdeg med svamp från snippan.

klar

Artikellänk är kopierad

Zoe Stavri kallar sig ”Another Angry Woman” på nätet och har en feministisk blogg med samma namn. Där beskriver hon nu sitt senaste projekt: att baka surdegsbröd på jästsvamp från sin egen vagina. Och den som är känslig för kroppvätskor i kombination med matlagning gör bäst i att sluta läsa här (eller för några meningar sedan).

”Det hela började med en dödlig kombination av en lätt pervers humor, ett ivrigt vetenskapligt sinne och en lätt svampinfektion”, skriver hon på bloggen.

”Nästa sak som hände var att jag skrapade vitt kladd från en dildo ner i en skål med mjöl blandat med vatten”.

►LÄS MER: Hon gjorde yoghurt från sin vagina – fick arga kommentarer på nätet

Det var i lördags som hon först fick idén och presenterade den på sitt Twitterkonto. 

– Hittills har responsen till överväldigande del bestått av män som säger att det är det äckligaste de någonsin sett. Det har också funnits en ansenlig del riktigt läskiga män som verkar tända på det, vilket är riktigt äckligt, säger Zoe Stavri till Metro.

– Men några personer har verkligen visat sitt stöd, och jag är verkligen glad att se att det finns ett sådant intresse för det.

På sin blogg visar hon både recept och bilder på brödbaket. Den som någon gång lagat surdegsbröd vet att det tar några dagar för surdegen att komma igång, så något färdigt bröd har det inte hunnit bli ännu. Outi Hovatta är professor vid enheten för obstetrik och gynekologi vid Karolinska institutet och tror inte att Zoes idé är särskilt klok.

– Jag tror inte att det kommer fungera. Men det kommer inte vara hälsovådligt, om det bakas i ugnen dör alla mikrober som skulle kunna skapa några problem. Men jag tycker inte att det är särskilt en klok idé, säger hon till Metro.

►LÄS MER: Så många tusenlappar kan det kosta att ha en snippa

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson/Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro