ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hon blev Klaus-Heidi för att vinna tävling

Fredrik Stjernström · 5 Nov 2013
Uppdaterad 5 Nov 2013

I en ny tävling går det att vinna ett helt års gratis boende i Berlin. Men det finns en liten hake. Du måste döpa om dig till Klaus-Heidi. Karolina Klaus-Heidi Friberg, 21, nappade direkt.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro var med när Karolina Klaus-Heidi Friberg hämtade ut sitt nya pass. – Det känns utmärkt. Kul att det är  officiellt, säger hon.
Metro var med när Karolina Klaus-Heidi Friberg hämtade ut sitt nya pass. – Det känns utmärkt. Kul att det är  officiellt, säger hon.Foto: Linnea Svensson Arbab

– Jag berättade för familjen på en söndagsmiddag och de tyckte att det var kul. Måndag morgon stod jag utanför Skatteverket med ansökningsblanketten, säger hon.

Det är flygbolaget Lufthansa som står bakom tävlingen som hittills fått 38 svenskar att ta namnet Klaus-Heidi. Gensvaret har varit så stort att man tvingats stänga tävlingen i förtid.

– Jag fattar att det är löjligt. Men det är kul också. Man måste våga göra saker för att det ska hända något, säger Karolina Klaus-Heidi Friberg.

Från Skatteverkets sida har man inga problem med att folk döper om sig för en reklamkampanj.

– Vi lägger inte någon värdering i skälet till namnbyte. Det centrala är att det inte får väcka anstöt eller vara till men för den som bär det, säger Tobias Wijk, verksamhetsutvecklare på Skatteverket.

Om man ångrar sitt nya namn får man ta bort det mot en avgift. Men för Karolina Klaus-Heidi Friberg lär det inte bli aktuellt, oavsett om hon vinner tävlingen eller inte.

– Jag tycker det klingar fint. Jag planerar inte att ta bort det. 

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Stjernström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro