ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hon blir första transpersonen på Madame Tussauds

Tomas Lundin · 9 Jun 2015
Uppdaterad 9 Jun 2015

Laverne Cox från succéserien Orange Is The New Black” blir den första transpersonen någonsin som blir docka på legendariska Madame Tussauds vaxkabinnett. ”Jag är djupt hedrad”, säger Cox i ett uttalande.

klar

Artikellänk är kopierad

Madame Tussauds har tusentals vaxfigurer i sina samlingar världen över – ingen av personerna de föreställer har en icke-binär könstillhörighet. Fram tills nu. 

Laverne Cox har tagit publiken med storm i rollen som Sophia i fängelseserien Orange Is the New Black och blev förra året den första transpersonen att nomineras till det prestigefyllda tv-priset Emmy. 

I samband med öppnandet av San Franciscos pridefesitval kommer Madame Tussauds i staden också avtäcka Lavernes avbild. 

– När jag tänker på vem jag är, en svart, transkvinna från en arbetarklassbakgrund i Mobile, Alabama, känns den här äran ännu mer osannolik och viktig, säger Laverne Cox i ett uttalande, enligt Mashable

I en video sitter Laverne Cox modell för Madam Tussauds, som i ett uttalande säger att man vill gå tillbaka till att avbilda viktiga och nyskapande personer som är aktuella här och nu. ► LÄS MER: Transpersonen Aydian kan pryda världens största killtidning

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro