ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hon bloggar om sin bröstcancer

Johanna Ohlson · 28 Sep 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Pernilla Persson, 29, bloggar om sin väg tillbaka till livet.

Pernilla Persson, 29, bloggar om sin väg tillbaka till livet. Foto: Kinga Lezanska Sjölin


• På torsdag startar Cancerfondens Rosa bandet-kampanj • Pernilla vara bara 29 när hon fick bröstcancer • Följ hennes historia på Metrobloggen

klar

Artikellänk är kopierad

Den 21 januari i år fick Pernilla Persson veta att hon hade bröstcancer. Två månader senare lade hon upp sin första blogg. Under hela Rosa bandet-månaden kommer hon blogga för Metro.

Om smärtor och dödsångest, men också om mode och oväntad glädje. – Jag är en vanlig tjej. Jag gillar smink och kläder som alla andra. Jag kan inte bara skriva om att jag spyr och har ont. Men cancer är mitt huvudämne. Även om alla behandlingar är klara är jag fortfarande inte frisk innerst inne.

Att sjukdomen inte är över, trots att behandlingarna är det, är något folk har svårt att förstå. Många säger ”vad skönt att det är över”. Men Pernilla har inget hår på huvudet, dåliga blodvärden och en kropp som inget orkar. Än är det inte över. – Det är en lång process att ta sig tillbaka till det vanliga livet. Jag ligger fortfarande vaken på nätterna och undrar när jag ska få cancer nästa gång.

I dag börjar hon att dela med sig av sin historia på Metrobloggen. Från det första chockartade beskedet till den långa vägen tillbaka till vardagen.

Nu tar hon sig steg för steg mot det liv hon hade innan. – Jag försöker så smått ta mig för saker men det blir lätt för mycket. Men en rutin jag inte släpper är att blogga. Det gör jag varje dag. Bloggandet har gett mig fantastiskt mycket.

klar

Artikellänk är kopierad

Johanna Ohlson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro