ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hon bor i landets dyraste studentetta

Ellinor Skagegård · 19 Aug 2013
Uppdaterad 19 Aug 2013

Sofie Molander bor i Sveriges dyraste studentlya, i Skrapan på Södermalm i Stockholm. "Att klara att bo här på bara studiemedlet skulle vara svårt", säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Sofie Molander betalar nästan 4 600 kronor i månaden för sina 20 kvadratmeter i Skrapan på Götgatan.
Sofie Molander betalar nästan 4 600 kronor i månaden för sina 20 kvadratmeter i Skrapan på Götgatan.Foto: Lotta Bergseth

När humaniststudenten Sofie Molander först flyttade in i Skrapan på Götgatan bodde hon längre ner i huset och betalade 3 900 kronor.

– Men jag blev trött på att stirra in i grannens hus och bestämde mig för att det var värt att betala några hundra kronor mer för att flytta högre upp.

Sedan höjdes hyrorna ännu mer och nu betalar Sofie nästan 4 600 kronor i månaden för sina 20 kvadratmeter, till fastighetsägaren Vasakronan. Det gör hennes lilla etta till Sveriges dyraste studentlägenhet. Den är upp till fyra gånger dyrare än de billigaste studentlägenheterna i landet, visar en undersökning som Hem & Hyra har gjort.

– Jag tycker det är dåligt att de som är fattigast ska betala mest. 

Sofie Molander har löst det genom att jobba extra. Hon studerar språkkonsultprogramet och då hon inte har så många schemalagda lektioner får hon det att fungera. Att bo där hon gör utan att jobba vid sidan av studierna tror hon skulle bli svårt.

– Man skulle nog klara det men inte ha råd att gå ut och äta, gymma eller köpa busskort.

På listan över de tio dyraste studentområdena i Sverige finns också Kattrumpstullen i Stockholm och Pax och Kungshamra i Solna.

klar

Artikellänk är kopierad

Ellinor Skagegård
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro