ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hon bor kvar: Fördelarna med lägenhet överväger”

Maria Zaitzewsky · 24 Apr 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Foto: Urban Brådhe


klar

Artikellänk är kopierad

Lena Carlsson bor i en stor trerummare på Södermalm i Stockholm tillsammans med sin son Cyrus, 11. Hon har inga lån på lägenheten och skulle kunna sälja den med god vinst och köpa ett hus i förorten.

En trädgård och närhet till naturen hade varit skönt när Cyrus var yngre, menar hon.– Nackdelen är all trafik och att man inte har tillgång till natur. Innerstadsbarnen får ju aldrig chansen att klättra i träd eller röra sig fritt över stora områden. Men fördelarna överväger ändå. Jag bor nära vattnet och kan se båtarna från mitt sovrumsfönster. Vi har en stor, grön innergård och bra kontakt med alla grannar, så vi trivs väldigt bra. Jag är uppvuxen i innerstan och har ingen bil utan cyklar överallt.

Som ensamstående mam­ma tror Lena att det urbana boendet kan vara bättre än en typisk villaidyll.– I stan är anonymiteten större och jag tror att det finns mer tolerans för människor med annorlunda livsstilar. I villakvarteren är majoriteten kärnfamiljer och där skulle jag förmodligen känna mig mer udda.

klar

Artikellänk är kopierad

Maria Zaitzewsky
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro