ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hon: Det var för låg nivå

Maria Zaitzewsky · 1 Nov 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011
Nanuschka Yeaman hoppade av ett journalistprogram på Södertörns högskola och började på Stockholms universitet i stället. 

Nanuschka Yeaman hoppade av ett journalistprogram på Södertörns högskola och började på Stockholms universitet i stället.  Foto: Lotta Imberg


klar

Artikellänk är kopierad

UNIVERSITET. Nanuschka Yeaman går på Institutionen för journalistik, medier och kommunikations (JMK) korta journalistutbildning för akademiker. Hon har tidigare läst bland annat antropologi och musikvetenskap. Dessutom har hon läst ett års journalistik och multimedia på Södertörns högskola, en utbildning som hon hoppade av i förtid.– Många kom direkt från gymnasiet och nivån var ganska låg. Jag ville gå en utbildning där alla hade pluggat innan, säger Nanuschka, som dock poängterar att många kurser på Södertörn var bra och att man har ett fräscht nytänkande.

Nu gör hon sin praktik på Dagens Nyheter. Då konkurrensen om journalistjobb är stenhård, tror hon att det blir svårt att få jobb. Ändå hoppas hon att utbildningen på JMK, Stockholms universitet, ska bidra till att hennes chanser på arbetsmarknaden ökar i förhållande till andra, som har gått mer okända journalistprogram.– Utbildningen har gott rykte, det vet jag. Och många arbetsgivare vet vad den borgar för, det är ett säkert kort. Jag tror att igenkänningsfaktorn är viktig. Det finns så många nya utbildningar, som man vet så lite om, säger Nanuschka.

klar

Artikellänk är kopierad

Maria Zaitzewsky
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro