ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hon drog i gång Skokartongsappellen” för hemlösa och ensamma

Peter Lindholm · 24 Nov 2013
Uppdaterad 29 Nov 2013
Sofia Lauffs McConnochie trodde att hon kunde få ihop 100 skokartonger med ”glädje och förnödenheter”. Fram till söndagen hade nära 6 000 personer lovat att ställa upp.

Sofia Lauffs McConnochie trodde att hon kunde få ihop 100 skokartonger med ”glädje och förnödenheter”. Fram till söndagen hade nära 6 000 personer lovat att ställa upp. Foto: Natanael Johansson


Hon är något av en nutida Karl-Bertil Jonsson, som ska dela ut julpaket till behövande. Men att så många ville hjälpa till kunde Sofia Lauffs McConnochie aldrig drömma om. – Jag är alldeles häpen, jag pendlar mellan eufori och panik, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

”Skokartongsappellen”kallas insamlingen där man fyller en skokartong med ”glädje och förnödenheter”, allt från strumpor och tandkräm till godis och presentkort, som sedan ska skänkas bort till behövande, hemlösa och ensamma.

Allt startade för två veckor sedan. En vän skickade en länk om en motsvarande insamling i Sheffield. Sofia Lauffs McConnochie tände direkt på idén, drog igång en insamling med kompisen Elin Jakobsson och meddelade sina vänner på Facebook.

– Jag tänkte att vi kunde få ihop 100 paket.

Fram till söndagen hade nära 6 000 personer lovat att ställa upp.

– Det har rullat på i en otrolig hastighet. Det är företag som samlar in bland anställda och familjer som involverar sina barn. Det är överväldigande, jag är så rörd att det inte är sant, säger Sofia Lauffs McConnochie.

Nu håller projektet att växa sig över huvudet på den arbetssökande undersköterskan. Folk hör av sig från städer utanför Stockholm, till och med från utlandet.

– Vi kommer inte att kunna hantera administrationen av alla kartonger, utan ska ta kontakt med andra initiativ och resurser. Men skutan är satt i vatten och då är det bara att ro den i land!

Ska du åka runt på julafton och dela ut paketen som sagans Karl-Bertil Jonsson?

– Nej, vi ska ha ett event och vi letar efter en lokal att hålla det i. En matfirma har lovat att sponsra med något som vi kan bjuda på.  

”Skokartongsappellen” är inte det enda välgörenhetsprojektet som Sofia är inblandad i. I går lagade hon soppa till 200 personer för Soppkök Stockholm.

Till hemlösa och för sin egen skull.

– Det är också lite själviskt att hjälpa. Man mår bra av att det. Det känns skönt in i själen.

Läs: Metro uppmärksammar julens hjältar

klar

Artikellänk är kopierad

Peter Lindholm
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro