ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hon får inte heta Metallica

Lars Carlsson, Susanna Matsson · 3 Apr 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

NAMN. Gud säger ja, men Skatteverket säger nej.Karolina och Michael Tomaro i Romelanda får inte kalla sin dotter Metallica.– Det är så kränkande, säger mamma Karolina.Karolina och Michael Tomaro tog sin sin dotter till Romelanda kyrka norr om Göteborg i lördags. Ceremonin gick fint. Prästen döpte och namnet Metallica uttalades i kyrkorummet. – Redan innan hon föddes bestämde vi oss för att hon skulle heta Metallica. Vi tycker att det är fint och ingen vi möter tycker att det är nåt olämpligt.Fint namn, säger alltså mamma och pappa. Men det tycker inte Skatteverket som vill att kammarätten ska granska fallet.

Jan Segerfeldt, 60 år, är skatteintendent på Skatteverket:– Metallica för tankarna till ordet metall. Sen finns det en popgrupp som också heter Metallica och det har påverkat vår bedömning. Att det redan finns en kvinna i Sverige som bär namnet Metallica har inte med saken att göra, enligt Skatteverket.– Att man gjort fel en gång behöver inte betyda att man ska göra fel igen.Karolina Tomaro:– Vi ger oss inte. Vår dotter Metallica kallas för Metallica och hon lystrar redan till namnet.

klar

Artikellänk är kopierad

Lars Carlsson, Susanna Matsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro