ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hon fick behålla jobbet – tack vare facket

· 5 Sep 2011
Uppdaterad 5 Sep 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Ulrika Sigfridsson Kedjevåg.
Ulrika Sigfridsson Kedjevåg.

För många är facket bara en organisation som ger råd om arbetsrätt och anordnar utbildningar. För Ulrika Sigfridsson Kedjevåg innebar facket skillnaden mellan att ha ett jobb och vara arbetslös.

När kommunen som hon jobbade på sa upp en del lärare på grund av arbetsbrist var Ulrika övertygad om att hon inte skulle komma tillbaka till skolan efter sommarlovet. Men Lärarnas Riksförbund hade hittat ett fel i uppsägningen.

– Det var kommunombudet som hörde av sig och kallade till möte. Kommunen hade gjort fel när de inte erbjudit oss andra tjänster inom förvaltningen, säger Ulrika.

I sista stund lämnade hon in sitt överklagande till förvaltningen och sedan var det bara att vänta. Ett år senare visade det sig att kommunen gjort fel och de som lämnat in sin överklagan fick tillbaka sina tjänster.

– Överklagandet var inget som vi hade kunnat komma på själva om inte facket kontaktat oss, säger Ulrika.

I dag rekommenderar hon andra att gå med i facket.

– Jag tycker att alla ska vara med.  Du kan alltid ha nytta av det på ett eller annat sätt. Man kan få väldigt mycket hjälp, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro