ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hon fick våldtäktshot på Facebook – kontaktade näthatarnas mammor

Aron Andersson · 28 Nov 2014
Uppdaterad 28 Nov 2014

klar

Artikellänk är kopierad

När speljournalisten Alanah Pearce hotades med våldtäkt satt hon inte tyst. I stället tog hon reda på att det var unga pojkar som skrivit hoten – och kontaktade deras mammor.

Genom att skicka sms till mammorna avslöjade hon deras söners beteende. I ett av fallen, där hon fått ett grovt våldtäktshot, fick hon också svar från mamman.

”omg den lille skiten”, svarar mamman på meddelandet. 

Alanah Pearce, som är speljournalist verksam i Australien, har redovisat konversationen på Twitter. Inlägget har fått över 16 000 retweets, 27 000 favoritmarkeringar och många hejarop till svar.

– För ett tag sedan insåg jag att många av de som skickar äckliga eller överdrivet sexuella kommentarer till mig på nätet inte är vuxna män, säger hon till The Guardian.

– Det visar sig att de till största del är unga pojkar och problemet är att de inte vet bättre, att svara dem på ett rationellt sätt löste inte situationen.

Eftersom näthatarna kontaktat henne direkt på Facebook var det relativt enkelt att få fram kontaktuppgifter till deras familjer berättar hon för tidningen. Hon har kontaktat fyra mammor men än så länge bara fått svar från en av dem.

– Hon svarade nästan exakt som jag ville. Att hon kallade honom en liten skit tyckte jag också var kul eftersom jag själv tyckte det men inte tänkte säga något.

Hon hade först inte tänkte dela med sig av konversationen på Twitter, och när hon väl gjorde det hade hon inte räknat med den reaktion hon fått.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro