ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hon fixar julen för unga som mår dåligt

Jenny Sköld · 18 Dec 2013
Uppdaterad 19 Dec 2013

Många unga bävar inför julen och alla dess förväntningar. I en sekeskiftesvilla i norra Stockholm finner de sin tillflyktsort. På söndag står dörrarna öppna för de som av olika anledningar inte vill fira jul hemma.

klar

Artikellänk är kopierad

Annesofie Blixt, grundare av Tilia, ordnar fjärde advents-fika för barn och  ungdomar med psykiska problem.
Annesofie Blixt, grundare av Tilia, ordnar fjärde advents-fika för barn och  ungdomar med psykiska problem.Foto: TT

Redan i november börjar mejlen trilla in hos den ideella föreningen Tilias inbox. De kommer från oroliga ungdomar och unga vuxna som inte direkt drömmer om en jul hemma – utan helst vill bort.

Vissa av ungdomarna kommer från hem där persiennerna är nerdragna dygnet runt eller där julen mest är ett svepskäl för att få dricka sig mer berusad än vanligt. Andra kommer från välfungerande familjer. Gemensamt är att de som kommer hit mår psykiskt dåligt. 

– Allt vi pysslat och bakat har vi samlat på oss till minijulafton. Där blir det jullunch, fika, en varsin julklapp till alla ungdomar och en liten gran. Självklart kommer tomten. En av ungdomarna har lovat att sjunga också! 

klar

Artikellänk är kopierad

Jenny Sköld
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro