ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hon går populäraste KY-utbildningen

Lina Färm · 23 Apr 2007
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

POPPIS. Marie Lannborn sökte och kom in på den populäraste KY-utbildningen i hela Västra Götaland. Om ett par veckor är hon diplomerad resekonsult. – Jag gjorde en del research innan och kom fram till att det var den här utbildningen som gällde. Det är den folk i branschen frågar efter.

Utbildningen löper över två år och ges av KY-akademin på Lindholmen i Göteborg. Det viktigaste för Marie Lannborn var att utbildningen säkert skulle ge jobb när hon var färdig. Hittills har det gått bra. Till sommaren väntar ett vikariat hos en researrangör. – Det är väldigt viktigt att man får jobb efteråt. Det är ju det som är KY-konceptet. Vi har haft mycket praktik, jag har varit på tre hittills. Det gör att man får mycket kontakter och praktisk kunskap.

De mest sökta utbildningarna finns i en mängd olika branscher, allt från datateknik till ekonomi och friskvård. De populäraste i Västra Götaland finns, ganska naturligt, i Göteborg. – Jag ville jobba med något jag var intresserad av och jag ville jobba med människor. Utbildningen är ganska bred, och folk i klassen vill jobba med olika saker, säger Marie Lannborn. 

klar

Artikellänk är kopierad

Lina Färm
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro