ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Hon gick emot Centerpartiet – röstade nej till Stefan Löfven

Valerie Kaspersen · 18 Jan 2019
Uppdaterad 18 Jan 2019
"Han är inte och kommer aldrig att bli min statsminister", skriver Helena Lindahl (C) på Facebook.

"Han är inte och kommer aldrig att bli min statsminister", skriver Helena Lindahl (C) på Facebook. Foto: Flickr/ Anna Simonsson/ TT


Centerpartiet, Liberalerna och Vänsterpartiet hade lovat att släppa fram Stefan Löfven (S) som statsminister vid omröstningen. Helena Lindahl (C) valde dock att gå emot partilinjen.

klar

Artikellänk är kopierad

“Jag kommer att rösta nej till Stefan Löfven i statsministeromröstningen. Jag har sagt nej till Socialdemokraterna för en månad sen, ett år sedan och för den delen även för tio år sedan.”

Det skrev Helena Lindahl, riksdagsledamot för Centerpartiet, på sin Facebook. I ett långt inlägg förklarar hon sin inställning till Socialdemokraterna och deras ideologi.  

“I grunden handlar det om att S är ett landsbygdsfientligt parti, med en ideologi där staten står över människan.”

”Kommer aldrig bli min statsminister”

Helena Lindahls beslut var dock ingen överraskning för partiledaren Annie Lööf.

– Jag har vetat om det en längre tid. Men samtliga partidistrikt har rekommenderat riksdagsgruppen att i detta svåra läge att välja den minst dåliga lösningen, säger Annie Lööf till Aftonbladet.

Som avslut skriver Helena Lindahl att hon inte ser Stefan Löfven som sin statsminister, trots omröstningen.

“Jag kan inte stoppa Löfven från att bli vald, men han är inte och kommer aldrig att bli min statsminister. Därför är det för mig självklart att inte stödja hans fortsatta regerande. Nu ser jag fram emot att under resten av mandatperioden jaga på Socialdemokraterna med ännu större kraft än tidigare.”

klar

Artikellänk är kopierad

Valerie Kaspersen
Valerie Kaspersen
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro