ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hon gör kaninen lydig som en hund

Linnea Holgersson · 19 Feb 2014
Uppdaterad 20 Feb 2014
Kaniner Molly och Ture blir tränade att lyda ungefär som en hund. Cassandra Lindahl ( t.h.) och Emma Almquist tränar kaninerna med mat som belöning. Efter ett tag lyder kaninerna unan att behöva belönas.

Kaniner Molly och Ture blir tränade att lyda ungefär som en hund. Cassandra Lindahl ( t.h.) och Emma Almquist tränar kaninerna med mat som belöning. Efter ett tag lyder kaninerna unan att behöva belönas. Foto: kinga Lezanska Sjölin


De kan göra tricks, de kommer när man kallar på dem och de kan gå fritt runt i hemmet. Cassandra Lindahls kaniner är som hundar.

klar

Artikellänk är kopierad

Många tror att en kanin enbart ska sitta i sin bur, men enligt Cassandra Lindahl, 22, kan en kanin tränas. Med hjälp av pellets som belöning och en viss envishet kan hennes kaniner komma på kommando och göra alla möjliga trick.

– Jag tränar dem ungefär som en hund, det är inte så stor skillnad. De är lättlärda och villiga att lyssna, säger Cassandra Lindahl.

Enligt henne är kaninen ett perfekt alternativ för den som inte har tid med hund.

– Jag kan lämna dem hemma en hel dag lösa och de sköter sig själva så länge jag är hemma hos dem på kvällen igen.

Det var förra sommaren när Cassandra av en slump hittade en övergiven kanin i en bur som hennes intresse började. Sedan dess har hon tagit hand om kaniner, tränat dem för att sedan omplacera dem. Det kan ta olika lång tid att träna upp en kanin.

– En kanin som kom till mig hyperventilerade och skakade så fort jag var i närheten, sen dagen efter kom den fram till mig helt självmant. Medan ett annat par har tagit flera månader, säger Cassandra Lindahl.

Kaninerna som bor hos Cassandra i Malmö springer runt fritt i huset. När hon bjuder hem kompisar blir reaktionerna nästan alltid detsamma.

– Folk som kommer hem till mig blir så chockade när det kommer fram en kanin till dem. Ingen tror att en kanin kan vara så tam och lydig, men det kan de.

LÄS ÄVEN: Japansk kvinna dyrkas av kaniner

Kaniner – mer än bara sexmaskiner

84-åring matade kaniner med cannabis

klar

Artikellänk är kopierad

Linnea Holgersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro