ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hon gör sjalar av bilder på sin egen vagina

Niklas Sandberg · 7 Dec 2015
Uppdaterad 9 Dec 2015
Christen Clifford har gjort sjalar av bilder på hennes vagina. På bilden bär hon en av dem.

Christen Clifford har gjort sjalar av bilder på hennes vagina. På bilden bär hon en av dem. Foto: Privat


Den amerikanska konstnären Christen Clifford har tidigare gjort konst av att ta bilder på insidan av sin vagina. Nu använder hon samma bilder för att skapa sjalar som hon säljer för att uppmärksamma den feministiska kampen.

klar

Artikellänk är kopierad

Hon har tidigare gjort sig känd i mångas ögon som en provokativ konstnär när hon la ut bilder från insidan av hennes vagina på nätet. Nu har amerikanska Christen Clifford använt sig av samma bilder för att skapa en rosa silkessjal, skriver Daily Dot.

Sjalen är gjord av 100 procent silke och säljs av Clifford för 50 dollar styck. Sjalen är även en fortsättning av hennes långvariga konstprojekt som behandlar teman som barnafödsel, trakasserier, våldtäkt, och menstruation.

►LÄS MER: Hon bakade bröd med jöst från sin vagina – här är receptet

Det var i februari tidigare i år som Clifford la ut bilderna på insidan av sin vagina på nätet och i sociala medier i samband med en konstföreställning, så kallad performance art.

Med hjälp av en kamera visades bilderna upp för publik samtidigt som Clifford berättade om projektet som hon menade på ville uppmärksamma, den för många problematiska och debatterade, abortfrågan.

Hon fick efter föreställningen idén om att tillverka en silkessjal som skulle sys utifrån bilderna som hade tagits. Hon ser på plagget som ett sätt att driva den feministiska kampen framåt.

– Jag vill montera ner det imperialistiska, kapitalistiska patriarkatet som styrs av vita med makt. Min sjal kan dock köpas av vem som helst oavsett kön eller det utrymme som könet i sig tar i offentligheten, säger hon till Metro och hoppas att plagget kan uppmärksamma abortfrågan som något som alla kvinnor ska ha rätt till.

►LÄS MER: Kyrkans svar: "Ingen fitta, inget jesubarn"

klar

Artikellänk är kopierad

Niklas Sandberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro