ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hon har tagit selfien till en ny nivå

Fredrik Tideman · 14 Jul 2014
Uppdaterad 16 Jul 2014

Foto: Helene Meldahl


Helene Meldahl från Norge uppmärksammas av internationella medier för sin spegelkonst.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Helene Meldahl
Foto: Helene Meldahl
Foto: Helene Meldahl
Foto: Helene Meldahl
Foto: Helene Meldahl
Foto: Helene Meldahl
Foto: Helene Meldahl
Foto: Helene Meldahl
Foto: Helene Meldahl

Helene Meldahl, 26, från Stavanger i Norge, tar selfies i badrumsspegeln. Men inte riktigt som alla andra. Genom att måla på spegeln skapar hon fantasifulla bilder som nu gör succé på Instagram.

– Det började med att jag målade med ett läppstift, och sen har jag utvecklat det berättar hon.

Hon skapade Instagramkontot mirrorsme för ett drygt år sedan och började lägga upp bilderna där. Just nu har hon strax över 72 000 följare. Men det var aldrig meningen att det skulle bli en så stor grej.

– Jag skapade kontot och tänkte att jag kunde ha 10-15 följare, bara för att få utlopp för kreativiteten. Det är superkul med många följare, men jag hade inte förväntat mig det.

Kontot har blivit uppmärksammat av internationella medier, bland annat i USA där Helene bor och har praktik på den norska ambassaden i Washington DC. Bland annat hörde redaktionen på Ellen DeGeneres tv-program av sig och skrev om henne på sin webb. Även flera stora amerikanska kanaler och magasin har skrivit om henne.

– Det är kul, men lite absurt.

Inspirationen till målningarna kan komma när som helst berättar hon, och sedan tar det runt 20–30 minuter att göra konstverket.

– Det verkar som att många blir inspirerade av det och det är roligt. Så långe jag tycker att det är kul så kommer jag att hålla på, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Tideman
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro