ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hon hittar kärleken

Maria Forsström · 26 Aug 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
– Det är inga problem att hitta en kille. Men det ska vara en kille som får en att må bra. Till exempel kvinnor som misshandlas av sin man har ju en partner, men fel partner, säger Carolin Dahlman.

– Det är inga problem att hitta en kille. Men det ska vara en kille som får en att må bra. Till exempel kvinnor som misshandlas av sin man har ju en partner, men fel partner, säger Carolin Dahlman. Foto: Urban Brådhe


klar

Artikellänk är kopierad

SINGELLIVET. Carolin Dahlman har debatterat politik och samhällstrender och har arbetat som analytiker. Nu har hon dock riktat intresset mot singellivet och att coacha kärlek. Boken ”Hitta kärlek” kommer på onsdag.Behöver världen verkligen mer självhjälp?– Ja, faktiskt är det så att vi inte riktigt tagit till oss det. Jag tycker att allt fler verkar förvirrade och behöver stöd och coachning på alla plan i livet.Varför en bok om att hitta kärlek?– Jag är själv singel och har jättemånga singelkompisar som jag upplever inte har riktigt grepp om varför de är singlar. De går runt och väntar på att något ska hända, att någon ska komma och rädda dem utan att de själva ska behöva göra något. Det märks mer och mer frustration, ledsenhet, bitterhet och rädsla, och rädsla är det största hotet mot kärleken i dag. Vi är rädda för att bli sårade, känna oss dumma och misslyckas.Du har varit politiskt engagerad, och nu kärlek. Vad hände?– Min politiska linje var väldigt liberal, vilket går ut på att du som individ blir lyckligare av att få skapa din egen tillvaro. Jag tyckte ibland att det blev kyligt att tala om medborgare och skatter och ville komma nära det som gör oss lyckliga i stället. För alla undersökningar visar att en långsiktig relation är det som får oss att må allra bäst. Förr kändes det duktigt att vara politisk och sitta i debattsoffor, nu är jag så pass gammal att jag inte behöver det.För Timbro, som du arbetat för, är ju inte vad man i första hand förknippar med sweet love …– Jo, men jag gör det. Jag har alltid skrivit om det kärleksfulla samhället, om vi låter människor själva mötas och hjälpa varandra och vara solidariska person till person. Men visst, politik handlar mycket om att vara arg hela tiden, och det blev tråkigt efter ett tag. Jag sprider hellre glädje.Du sa att du är singel, ska man verkligen följa dina råd då?– Det kan man naturligtvis fråga sig, men det här är ingen snabbkurs utan handlar om personlig utveckling. Jag har själv bara hållit på ett år med coachning, och det var något jag uppfann för mig själv. Sedan ska jag flytta till Australien om två månader och törs inte riktigt bli kär heller, för jag vill verkligen åka. Men om man nu vill, vilket är det bästa raggningsknepet?– Oj … Lyssna. Känna in den andra personen. Sätta den personen i fokus, tror jag. Att må bra och vara lycklig och att själv vara en person man skulle vilja vara med.Okej. Så varför ringer han inte då?– Alla människor har sina egna issues, sina rädslor, och väldigt många gånger beror det på att de inte törs. De killar jag pratat med gör det inte för att de inte vill bli avvisade en gång till. Sedan tappar många greppet om vad kärlek är när singellivet känns tryggt, ungefär som när man fastnat på ett tråkigt jobb.

klar

Artikellänk är kopierad

Maria Forsström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro