ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hon högg ihjäl sin pappa med dolk – får sju år

Clarence Frenker · 1 Jul 2011
Uppdaterad 30 Jun 2011
Dottern och pappan lämnar Clarion Hotel. Minuterna senare hugger hon ihjäl honom med en dolk i hjärtat.

Dottern och pappan lämnar Clarion Hotel. Minuterna senare hugger hon ihjäl honom med en dolk i hjärtat. Foto: Polisen


klar

Artikellänk är kopierad

Här, strax efter midnatt den 5 november förra året, lämnar den 20-åriga kvinnan och hennes 49-åriga pappa Clarion Hotel vid Skanstull.

Bilden, som togs av en övervakningskamera, är den sista på mannen i livet – minuter senare hugger dottern en dolk genom hans hjärta på en gräsplätt vid Folksamhuset bara minuters gångväg därifrån. Nu döms kvinnan till sju års fängelse för mord.

Kvinnan berättar i förhör hur de båda avslutade en krogrunda i baren på Hotel Clarion. Där ska de ha börjat kyssas och i samband med det ska pappan, enligt kvinnan, ha erbjudit henne att döda honom.

Kvinnan, som erkänt medhjälp till självmord, har i sina dagboksanteckningar bland annat jämfört sig med seriemördar-karaktären Dexter. Hon har även skrivit om en längtan att få döda – men nekar till att ha menat allvar.

Enligt rätten är det inte osannolikt att mannen uttryckt en önskan om att bli dödad och att kvinnan tagit honom på orden, men anser samtidigt att hon varit medveten om att hon tagit hans liv.

Kvinnan döms även att betala 50 000 kronor i skadestånd till mannens sambo.

klar

Artikellänk är kopierad

Clarence Frenker
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro