ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hon kämpade för att få försäkra lilla Nore: "Vi fick tvärnej"

Johan Wikén · 9 Sep 2016
Uppdaterad 13 Sep 2016
Till slut fick Ida Karlsson igenom försäkringen för Nore. Men han var oförsäkrad i nästan ett och ett halv år innan hon kunde teckna en hos Folksam.

Till slut fick Ida Karlsson igenom försäkringen för Nore. Men han var oförsäkrad i nästan ett och ett halv år innan hon kunde teckna en hos Folksam. Foto: Privat


Dante, My och Nore har en sak gemensamt. De är alla barn som föddes väldigt tidigt – och som ratades av försäkringsbolagen. Varje år föds tusentals barn som nekas försäkring.

klar

Artikellänk är kopierad

Ida Karlsson, 30, mamma till Nore, 2:

”Vi fick tvillingar i vecka 27, med komplikationer så klart. Vi förlorade en av dem. Nore som vi fortfarande har i livet har opererats nio gånger. Han fick hjärnblödning när han föddes som resulterade i en CP-skada.

När vi senare ansökte om barnförsäkring fick vi tvärnej, de sa att han hade alldeles för mycket komplikationer. Jag ringde runt, och alla sa nej. Vem ska ta hand om honom då? Friska barn får försäkras, men inte barn som verkligen behöver det.

Mitt i allt är man arg och ledsen och orkar inte tjata på dem. Vi har inte valt det här, vi vill bara att vårt barn ska vara försäkrat. Efter mycket om och men så har jag fått igenom försäkring hos Folksam. Men han var oförsäkrad i nästan ett och ett halvt år.”

LÄS MER
Dante nekades försäkring: Känns som en smäll på käften
LÄS MER
My vägde 512 gram när hon föddes – nekades försäkring
LÄS MER
Utredning visar: Försäkringsbolagen bryter mot lagen
klar

Artikellänk är kopierad

Johan Wikén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro