ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hon kombinerade seriositet med humor”

Ulrica Widsell · 18 Jun 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Foto: Roger Tillberg


Journalisten och tv-profilen Ingela Agardh är död

klar

Artikellänk är kopierad

En av Sveriges Televisions mest folkkära programledare, Ingela Agardh, avled i går efter en lång tids sjukdom.Ingela Agardh var journalist och mångårig medarbetare och nyhetsankare i ”Aktuellt”. Beskedet om hennes död kom i går kväll. Ingela Agardh hade en obotlig cancer.

I går kväll sändes en tidigare inspelad intervju med Ingela Agardh i programmet ”En bok – en författare” där hon berättar om sin bok ”Den största nyheten” som kom ut i mars i år. Hon berättade också öppet om sin sjukdom och sin starka gudstro som hon fann sent i livet. Ingela Agardh var en av SVT:s mest populärara profiler. Hon ledde bland annat intervjuserien ”På tu man hand” och ”Gomorron Sverige”. 2003 kammade hon hem segern i ”På spåret”, tillsammans med höjdhopparen Stefan Holm.

Ingela Agardh levde länge med bröstcancer och blev friskförklarad flera gånger innan hennes sjukdom blev kronisk. I en intervju i Aftonbladet i samband med Rosa bandet-kampnajen för snart tre år sedan sa hon så här om varför hon valde att tala så öppet om sjukdomen och om döden.– Jag vill försöka visa att sjukdomar och död inte är det mest skrämmande på jorden, utan ingår i vardagen. Vi är inte osårbara, jätteeffektiva, odödliga och tvärlyckade. Vi är människor.

För några år sedan lämnade Ingela Agardh SVT och blev egen företagare och jobbade bland annat som föreläsare.

Ingela Agardh blev 59 år.

klar

Artikellänk är kopierad

Ulrica Widsell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro