ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hon lär dig strippa sensuellt på stolen

Petra Axlund · 13 Sep 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

Foto: Urban Brådhe


• Ny het träningsform har hittat hem på gymmet • "Tanken är att man ska få bra träning och samtidigt hitta sin sensuella sida" • Stripchairintruktören Petra gick ner sex kilo

klar

Artikellänk är kopierad

Strip Chair är en av de hetaste träningsformerna just nu. På gymmet Balance i Stockholm har man två fullproppade klasser i veckan. Konceptet är också populärt på möhippor, svensexor och kickoffer. – Jag började instruera i strip aerobics för åtta år sedan då jag bodde i New York och fastnade direkt.

Jag fick en fastare kropp och gick ner sex kilo på köpet, säger Petra Larsson, instruktör i stripaerobic  och grundare till Dancing Queen.

Passet hålls i högt tempo så man blir flåsig och hjärtat får verkligen jobba. Förutom coola, sexiga moves kör man olika styrkeövningar och använder stolen som tyngd. – Tanken är att man ska ha kul, få bra träning och samtidigt hitta sin sensuella sida, säger hon.

Stripchair finns på gym  i hela landet och  koreografrin kommer från Dancing Queen för att säkra alla röresler.– En av de vanligaste fördomarna är att vi strippar och tar av oss kläderna men så är inte fallet.

Ibland tar man av sig en övertröja precis i slutet av passet. Sexigare och naknare  än så blir det inte, säger Petra Larsson.– Stipchair är rörlighetsträning som man kan köra för att orka med sin andra träning som löpning, styrketräning eller spinning. Det är inte resultatinriktat utan bara för att vara roligt.

3 tips

Så kan du komma i gång med din egen strippdansträning.Testa stripchair på Berns Vill du testa stripchair, pole dancing eller strip floor ska du bege dig till Berns i Stockholm den 23-24 januari 2010 och Strip Boot Camp.

Kolla klipp på Youtube Finns det inte stripchair på  gymmet där du tränar kan du söka på You Tube för att se olika övningar. 

Smygpröva hemma Vill du träna stripchair hemma behöver du en bra och stadig stol. Petra Larsson och hennes kollegor har testat huntratals stolar och kommit fram till att Urban från IKEA är den bästa. Lätt att torka av, stabil och väger cirka sex kilo. 

klar

Artikellänk är kopierad

Petra Axlund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro