ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hon lärde apan bli schimpans

Stockholm petter sundsten · 31 Jan 2007
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Hallå där, apmamman Ing-Marie Persson, 52, som arbetar som djurskötare på Furuviks djurpark.

Du uppfostrade apan Manda till att bli en riktig schimpans då Mandas mamma hastigt dog. Hur gjorde du? – Jag har en unik relation och kan som enda människa gå in till de vuxna aporna. Jag är som en hona i gruppen. Jag gick in med Manda på magen och visade att jag var mamman.

Vad tyckte aporna då? – De var jätteintresserade och kom fram och hälsade och rörde på henne.

Men du sov inte i apburen… – Nä, Manda sov i min och makens säng i över ett år eftersom hon behöver nappflaska flera gånger per dygn.

Oj då, vad tyckte maken det? – Han jobbar i djurparken och brinner lika mycket för det här som jag. Jag tror inte att någon vanlig man skulle acceptera att ha en apa i sängen i ett år.

Hur är det nu då? – Manda bor i apburen har fått en adoptivmamma – schimpansen Linda som tar hand om henne.

Robocop var ju 50 procent människa, 50 procent maskin och 100% snut. Hur mycket apa respektive människa är Manda? – Nu är Manda 100 procent schimpans Hon har inget mänskligt beteende. Jag lyckades undvika göra henne till en människobaby.

Hur reagerar Manda då hon ser dig? – Hon blir jätteglad. Då jag kommer in varje dag vill hon gosa och kramas och vara i centrum. Petter Sundsten [email protected]

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm petter sundsten
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro