ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hon pluggar i det populäraste landet

Kristian Borglund · 15 Feb 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011
Caisa Grahn pluggar psykologi i Storbritannien. – Britterna är lite mer nyfikna än svenskar, säger hon.

Caisa Grahn pluggar psykologi i Storbritannien. – Britterna är lite mer nyfikna än svenskar, säger hon. Foto: Privat


klar

Artikellänk är kopierad

 Drygt 20 000 svenskar gör sina högskolestudier utomlands, enligt CSN Psykologistudenten Caisa Grahn, 26, pluggar i det pouläraste landet av alla – Storbritannien

Listan över de populäraste studieländerna varierar lite från år till år. Under den senaste femårsperioden har Polen exempelvis klättrat från tionde till sjunde plats, och Danmark från sjätte till tredje.Men kvar i topp är, år efter år, Storbritannien. Just nu pluggar nästan 6 000 svenska studenter där.Varför toppar Storbritannien år efter år?– Kanske är det fler än jag som åker till England och känner att de vill stanna. Jag flyttade hit för två och ett halvt år sedan och jobbade i London i ett år. Jag gillar verkligen britterna. Jag upplever dem som öppna, lite mjukare och mer nyfikna i bemötandet än vi svenskar, säger Caisa Grahn, svensk student på Nottingham Trent University, drygt en timmes tågresa norr om London.Att plugga utomlands har både för och nackdelar. Ekonomiskt innebär det oftast mer kostnader för själva studierna. Caisa Grahns universitet tar ut en avgift på 3 300 pund per år, nästan 40 000 kr. – Levnadskostnaderna här i Nottingham är i alla fall lägre än i London. Det är halva priset, säger Caisa Grahn.

Syoguiden.com: Läs mer om studier i Storbrittanien

Syoguiden.com: Läs mer om utlandsstudier

klar

Artikellänk är kopierad

Kristian Borglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro