ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Hon prisas för engagemang för tjejer i tech-branschen

Linus Lindgren · 22 Mar 2018
Uppdaterad 22 Mar 2018
Emma Tysk vill inspirera fler tjejer att studera teknik.

Emma Tysk vill inspirera fler tjejer att studera teknik. Foto: Privat


Emma Tysk är årets IT-tjej 2018. Hon får priset på grund av hennes stora entusiasm för kvinnor inom it och hennes driv för att locka fler tjejer till branschen.

klar

Artikellänk är kopierad

Endast 22 procent av alla civilingenjörer är kvinnor. Och ännu färre arbetar inom IT. Det visar en studie från SCB.Microsoft Sverige försöker få mer kvinnor intresserade av it genom att dela ut ett pris till svenska kvinnliga studenter som har gjort något extra imponerande inom branschen. Vinnaren får sitt pris för att hon har inspirerat andra kvinnor att söka sig till IT-branschen.

Priset delades under onsdagskvällen ut för 16:e året i rad. I år går priset till Emma Tysk med motiveringen:

”Med ett starkt driv, genuint engagemang och en energi som smittar av sig är hon redan en eldsjäl som passionerat missionerar om it- och teknikfrågor bland unga tjejer. Hon brinner för att locka fler kvinnor till techbranschen och att jobba långsiktigt för att behålla de talanger som hittar dit. Det är med stor glädje som Microsoft för 16:e året kan utse Årets IT-tjej och ser fram emot att göra stordåd ihop med årets vinnare Emma Tysk.”

I ett pressmeddelande lämnar Emma Tysk några tips till tjejer som vill börja studera IT:

– Bli inte avskräckt om utbildningen är mansdominerad. Det är en tillgång att vara en tjej i en sådan miljö. Du kan testa att koda själv eller med några kompisar, det finns många kurser online.

Kort om Vinnaren:Namn: Emma TyskÅlder: 23 årUtbildning: Civilingenjör informationsteknologiIntressen: Programmering (gillar speciellt Java!), målning och träning

klar

Artikellänk är kopierad

Linus Lindgren
Linus Lindgren
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro