ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hon sa att hon var snygg – nu rasar nätet

Aron Andersson · 5 Apr 2012
Uppdaterad 5 Apr 2012

Nätet är i uppror och skriver hatmejl och twitter-förolämpningar till Samantha Brick. Anledningen: hon kallade sig själv snygg.

klar

Artikellänk är kopierad

Från att ha varit en halvkänd journalist gick hon till världskändis över en natt. Allt började med att Samantha Brick skrev en text i Daily Mail om hur andra kvinnor hatar henne för att hon är snygg. 

"Jag anser att äldre kvinnor är mest fientliga mot vackra kvinnor – kanske för att de känner att deras egen fägring avtar", skriver hon bland annat.

Reaktionerna lät inte vänta på sig. Enligt Brick själv har hon fått tusentals hatmejl, och ännu fler reaktioner på twitter. Många av dem går inte ens att publicera, skriver hon i en uppföljningstext i samma tidning.

"De senaste 24 timmarna har varit, rent utsagt, bland de mest förfärliga i mitt liv", inleder hon den nya texten.

Och hennes namn blev snabbt ett av de mest populära ämnena på Twitter efter hennes första text. Många undrade till en början vem "Samantha Brick" var. Bland de som läst hennes artikel finns sådana som gjorde sig lustiga över hennes självbild:

"En artikel som (och jag vill inte vara den här snubben, men det måste sägas) genast urholkas av bilderna", skriver brittiska poeten Tom Chivers.

Andra går ännu längre i sina förolämpningar:

"Den där Samantha Brick ser ut som att hon börjat brinna och att någon släckt med en golfsko", skriver en annan twittrare.

Samtidigt menar Samantha Brick själv att de våldsamma reaktionerna bara bevisar hennes tes. I första hand är det kvinnor som hört av sig. Hon skriver att hon förväntade sig reaktioner, och att hon säkert kommer att få ännu fler.  – Det är alltför lätt att göra narr av någon som placerar sig själv i den utsatta situationen, säger Lisa Magnusson, krönikör i Metro.

Hon har också fått utstå påhopp på sitt utseende och skriver i sin senaste Metro-krönika om hur det finns en förväntan på att kvinnor ska vara snygga. Hon håller inte med Samantha Brick om att kvinnor hatar vackra kvinnor. – Hon pratar om att kvinnor hatar att inte vara den snyggaste kvinnan i rummet, men om någon verkar helt besatt av att vara vacker så är det ju hon själv. – Hon kanske inte inser det själv, men hon beter sig förmodligen rätt fientligt mot andra kvinnor, säger Lisa Magnusson.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro