ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hon snubblade på trottoaren – fick 16 miljoner i skadestånd

Aron Andersson · 1 Dec 2014
Uppdaterad 1 Dec 2014

Foto: TT


klar

Artikellänk är kopierad

Hon snubblade och skadade vristen. Nu får hon 16 miljoner kronor i skadestånd. Så tvingas New York betala miljonbelopp till invånarna.

I New York kan trasiga gatstenar betyda stora intäkter för stadens invånare. Tidningen New York Post har gjort en genomgång av olika skadestånd som staden fått betala ut.

Under de senaste 22 månaderna har totalt 445 miljoner kronor betalats ut i samband med trasiga trottoarer. Ett exempel är Denise Giles som ramlade omkull på grund av en trasig trottoar utanför en klinik i december 2006.

Hon var då 41 år och menade att hon behövde pengar för att bekosta en operation för sin skadade vrist. Först sju år senare fick hon sina pengar, efter att staden förlikade. Men det var ingen struntsumma. Denise Giles fick hela 16 miljoner kronor.

Jämfört med de övriga 885 personer som fått pengar på grund av trasiga trottoarer drog hon en riktig vinstlott. Den genomsnittliga utbetalningen var 500 000 kronor, enligt New York Post.

– New York-invånare som skadas på grund av stadens misskötsel har rätt att få något, men de ska inte se det som en biljett till en enorm utbetalning, Dick Dadey, på organisationen Citizens Union, till tidningen.

Vid sidan av trasiga trottoarer har även stora utbetalningar gjorts på grund av missköta träd i staden. Det handlar om allt ifrån bilolyckor på grund av träd som växt för vägskyltar till fallande trädgrenar som skadat personer.

Tidningen skriver bland annat om en 17-åring som fått 37 miljoner efter att träffats av en fallande trädgren 2007.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro