ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hon tröttnade på att bli kallad "plus-size" – nu hyllas hon på nätet

Alva Forsberg Fierro · 25 Mar 2015
Uppdaterad 25 Mar 2015

Foto: Instagram/ Twitter


Ajay Rochester är skådespelerskan som fått nog av modebranschens storleksuppdelningar av kvinnors kroppar. "Det skadar unga kvinnor" skriver hon på instagram. Nu sprids hennes uppror i sociala medier och får uppbackning av den kända underklädesmodellen Stefania Ferrero.

klar

Artikellänk är kopierad

Den australiensiska skådespelerskan och Tv-personligheten tröttnade på att bli kallad för ”plus-size-modell” bara för att hon har kurvor.

I en protest la hon därför upp en bild på sin överkropp på Instagram med texten: ”Jag är en kvinna” på magen, punkt slut. I inlägget skriver hon att unga tjejer kan ta skada av att kvinnor i hennes storlek kallas för ”plus-size” eftersom det sänder ut fel signaler kring vad som är en normalviktig kropp.

Nu vill hon att modebranschen gör alla kvinnor en tjänst – och slutar använda begreppet för gott, skriver The Independent.

Inlägget har hyllats från alla håll och kanter och nu verkar det som att hon har startat ett nätuppror. Hastagen #droptheplus gör succé på Twitter.

Stefania Ferrero, som är ansiktet utåt för artisten Dita Von Teese underklädeskollektion, har också visat sitt stöd genom att lägga upp en bild på Instagram där hon skrivit ”Jag är en modell” på magen, något som både Elle och Cosmopolitan uppmärksammat.

Modebranschen har sedan länge varit kluven till en uppdelning av modellernas storlekar. Förra året fick modemagasinet Elle kritikstorm efter att ha kallat en uppenbart smal modell för plusmodell.

Efter stormen kallade modeagenturen Wilhelmina Models begreppet för ”föråldrat”.

– Mode utvecklas ständigt och begreppet har avsett så många olika storlekar. I England var en storlek tolv tidigare en plusstorlek, sedan avsåg det allt som var över en storlek fyra, vilket är löjligt, säger han till Cosmopolitan.

klar

Artikellänk är kopierad

Alva Forsberg Fierro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro