ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hon twittrade om bilolycka – fick sedan veta att hennes man dött

Aron Andersson · 5 Dec 2013
Uppdaterad 5 Dec 2013

Det är han. Han dog”. Så reagerade hustrun när hon upptäckte att hennes man omkommit i samma bilolycka som hon twittrade om.

klar

Artikellänk är kopierad

Urval ur kvinnans twitterflöde.
Urval ur kvinnans twitterflöde.

Via ett särskilt konto på Twitter följer den 41-åriga kvinnan polisradion i Vancouver i delstaten Washington i USA. Här rapporterar hon om olika händelseförlopp och under onsdagen uppmärksammade hon en bilolycka på väg 205 söder om staden, skriver Daily mail.

Hon uppdaterade sina följare i realtid om utvecklingen på plats, men blev samtidigt mer och mer orolig för sin egen man som var på väg hem från jobbet. Till en början klagade hon på vägsträckningen som hon bland annat tycker har för många påfarter och för få filer.

När hon sedan nås av informationen att en person dött i olyckan beskriver hon det som fruktansvärt. Bara minuter senare skriver hon igen:

”Jag försöker att inte få panik, men min man åkte från jobbet tidigt och han kör 205:an för att ta sig hem. Han svarar inte i telefon.”

Därefter skriver hon till polisen på Twitter för att få en beskrivning av bilen, men får svaret att det inte finns någon sådan ännu. Sedan följer en rad Twitterinlägg, 

”Jag ringde precis till hans jobb, och han kände sig svimfärdig när han gick hem. #panik”.

”Hur länge väntar jag på honom innan jag ringer polisen?”

”Jag ringde precis 911 och de kopplade mig efter att gett dem registreringsnumret och förklarade att de ringer tillbaka. wtf?”

”Och nu har mina barn kommit hem från skolan…”

”Det är han. Han dog”.

Polismannen som svarade henne på Twitter heter Will Finn. Han förklarade senare för CNN att han haft kontakt med kvinnan på Twitter förut. – Jag kanske twittrar något och så twittrar hon tillbaka. En kväll bytte vi recept för lågkaloripizza, säger han till kanalen.

De har aldrig träffats i verkligheten men han var på plats vid bilolyckan och när han insåg vad som hänt avbröt han kontakten på Twitter. – Jag la omedelbart in en extra växel och slutade twittra om händelsen. Jag ville inte att någon skulle få veta via Twitter att deras man omkommit. Jag ville inte att hon skulle få reda på det på det sättet. Det är något väldigt jobbigt att vara med om, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro