ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hon uppmärksammade sexistisk kommentar – mannen fick sparken

Åsa Larsson · 1 Dec 2015
Uppdaterad 1 Dec 2015
Clementine Ford taggade arbetsgivaren och mannen fick sparken.

Clementine Ford taggade arbetsgivaren och mannen fick sparken. Foto: Montage/Fredrik Sandberg/TT


Vad tycker ni på om att en av era anställda skriver "slampa" till kvinnor på Facebook? Den frågan ställde en feministisk profil i Australien och fick svar från företaget – den 22-årige mannen fick sparken.

klar

Artikellänk är kopierad

Den feministiska författaren och debattören Clementine Ford är van att få en hel del näthat, men sedan hon frågade en arbetsgivare om en kommentar från en anställd gjort så har det nått oanade höjder.

"Jag undrar om de på Meriton apartments känner till att en man som står som en av cheferna för deras verksamhet skriver kommentarer på kvinnors Facebook-sidor och kallar dem "slampor", skrev Ford i fredags.►LÄS MER: Hon fick våldtäktshot på Facebook – kontaktade näthatarnas mammor Ford taggade Sydney-företaget i sin statusuppdatering och i måndags fick hon svar från dem:

"Meriton Group har nu undersökt påpekandet att NN använt olämpligt språk på Facebook. Meriton Group stödjer inte den här sortens beteende. NN togs bort från Meritons sajt 28 november i väntan på en utredning, och jobbar sedan klockan halv tre på eftermiddagen 30 november inte längre för Meriton Group."

Clementine Ford skriver i samma Facebook-uppdatering som svar på anklagelser att hon "orsakat att en man fått sparken" att han är ansvarig för sina egna handlingar och de saker han själv skriver.►LÄS MER: Anna tog bort de stora brösten på dataspelens kvinnor – möts av näthat Enligt tidningen Daily mail Australia så verkade mannen inte särskilt brydd och skrev: "Jag skiter i det här", innan han ändrade sekretessinställningarna på sin Facebook-sida.

– Han försöker bara få ett nytt jobb, sade hans partner till tidningen på tisdagen.

Hon stöttar sin partner, men på frågan om hon stödjer hans beteende svarade hon nej.

– Jag håller mig utanför. Det är inte min ensak.

Mannen själv ville inte svara på fler frågor från tidningen.

klar

Artikellänk är kopierad

Åsa Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro