ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hon vill göra Söder till en gaystadsdel

Anders Göransson · 23 Jan 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Foto: Scanpix/ Arkiv


klar

Artikellänk är kopierad

Åsa Hagelstedt, v-ledamot i Södermalms stadsdels-nämnd vill göra Södermalm till en regnbågsmärkt stadsdel för par av samma kön.
Åsa Hagelstedt, v-ledamot i Södermalms stadsdels-nämnd vill göra Södermalm till en regnbågsmärkt stadsdel för par av samma kön.Foto: Lotta Imberg

Södermalm kan bli Sveriges första ”regnbågsstadsdel” – ett område där även par av samma kön känner sig välkomna.– Ett kul idé – även om hela Stockholm borde vara en regnbågsstad, säger Jon Voss, chefredaktör för QX.se.Det är Åsa Hagelstedt, v-ledamot i Södermalms stadsdelsnämnd, som vill införa en regnbågsmärkning för krogar, affärer och andra inrättningar.– Det skulle vara ett positivt att säga att ”här har vi kunskap om att alla människor inte är heterosexuella – vi välkomnar alla”, säger hon till Metro.Tanken är att stadsdelsförvaltningen tillsammans med bland annat RFSL ska ordna en kort utbildning i toleransfrågor. De som genomgått den ska få ett slags certifikat, en regnbågsmärkning.Och det behövs, enligt Åsa Hagelstedt.– Det är något som inte stämmer i Stockholm. Man ser inte samkönade par hålla händer och kyssas på samma sätt som andra par. För mig blev det här väldigt tydligt efter att jag hade varit i Berlin och San Francisco.Södermalm har traditionellt många gayställen och många HBT-personer bland invånarna. Jon Voss tror att krogarna skulle vara intresserade av att vara regnbågsmärkta. – Från krogarnas sida vore det korkat, inte minst kommersiellt, att ha en negativ inställning till HBT-personer.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro