ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hon vill stänga alla köpcentrum på söndagar

Patrick Ekstrand · 10 Okt 2012
Uppdaterad 10 Okt 2012
Martin Forslund, 34, ingenjör, Stockholm, och Kajsa Forslund, 34, ingenjör, Stockholm, är emot förslaget. – Det är inte bra alls. Man vill kunna handla och gå på köpcentrum på söndagarna och kvällstid eftersom det är då man hinner,  säger Kajsa.

Martin Forslund, 34, ingenjör, Stockholm, och Kajsa Forslund, 34, ingenjör, Stockholm, är emot förslaget. – Det är inte bra alls. Man vill kunna handla och gå på köpcentrum på söndagarna och kvällstid eftersom det är då man hinner,  säger Kajsa. Foto: Urban Brådhe


Söndagsstängda butiker och begränsade öppettider kvällar – det skulle bli verklighet om två riksdagspolitiker fick som de vill.

klar

Artikellänk är kopierad

– Det är ett väldigt omodernt förslag. Titta på Danmark där man i helgen började med söndagsöppet, säger Magnus Kroon, utvecklingschef på Svensk Handel, om motionen undertecknad av miljöpartisterna Annika Lillemets och Stina Bergström.

De anser att shopping har blivit ”en utbredd livsstil och hobby” som stjäl tid från social samvaro och tär på jordens resurser.

Men Bergström tror inte att konsumtionen skulle minska nämnvärt om förslaget gick igenom.

– Då tror jag säkert att man kommer att göra en del av handeln andra dagar. 

Statistik från Handelsanställdas förbund visar att 54 procent av de handelsanställda arbetar mindre än 35 timmar per vecka – och bland kvinnor är andelen 59 procent. 

OB-tillägget på 100 procent efter klockan 12 lördagar och hela dagen söndagar är en viktig inkomstkälla för många, men det argumentet sågas av Bergström.

– Nu är det inte så att man har öppet på söndagar för att folk ska få mer betalt, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Patrick Ekstrand
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro