ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Honda hundarnas vän

Billy Andersson · 4 Jun 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Honda vill att hundarna ska åka tryggt. I Japan har två bilvänliga Hondamodeller tillverkats, men i Sverige får bilägarna nöja sig med Volvo kombi till hunden. 

Honda vill att hundarna ska åka tryggt. I Japan har två bilvänliga Hondamodeller tillverkats, men i Sverige får bilägarna nöja sig med Volvo kombi till hunden.  Foto: Honda


Kennelklubben: Begagnad kombi räcker

klar

Artikellänk är kopierad

Honda vill vara hundens bästa vän. Men Svenska kennel­klubben tycker att det räcker med en begagnad Volvo kombi.Det är säkert ett smart knep av Honda att ställa sig in hos hundarna. När vi köper bil brukar vi rådfråga våra vänner. Och vem är människans bästa vän om inte hunden?Nu tycks japanerna ta hundarnas bilkrav på stort allvar, modellen Honda Vamos och specialmodellen Vam­os­ Travel Dog Edition finns bara i Japan.

I dagarna har Honda även startat sajten Honda Dog för hund­ägare med bilar. Där kan man få tips om hur man transporterar Karo på bästa sätt. Men allt är alltså på japanska. Varken Volvo eller Saab har några hundvänliga bil­editioner av sina bilar och på bilmarknaden finns det ingen bil som är anpassad för hundägare. – Vi brukar rekommendera hund­ägarna en kombibil. Och för aktiva hund­ägare blir det vanligtvis en begagnad Volvo, säger Hans Rosenberg på Svenska kennelklubben.Men det räcker inte med bara kombi. Ett galler mot kupén och en hundbur i bagaget är nödvändig ut­rust­ning.– Det är för att hunden ska åka säkert, säger Hans Rosenberg.Det är också viktigt att det inte ligger lösa saker i bagaget. Ett galler som sätts innanför bagageluckan på kombin är också en rekommendation från Kennel­klubben. Då kan hundägaren parkera bilen, öppna bakluckan och få in sval luft i bilen utan att hunden hoppar ut. Åtminstone under en kort stund. Men att ha hunden i en varm bil längre än en halvtimme kan vara en dödlig kombination.

I helgen dog en terrier som varit inlåst i en för varm bil i Charlottenberg i Värmland.– Folk lär sig aldrig, konstaterar Hans Rosenberg.

klar

Artikellänk är kopierad

Billy Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro