ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Honung på Hilton

Johan Kellman Larsson · 15 Aug 2011
Uppdaterad 15 Aug 2011
I bikuporna på Hiltons tak bor 60 000 bin. Chefskock Neil Ponsonby tar tillvara honungen som de producerar.

I bikuporna på Hiltons tak bor 60 000 bin. Chefskock Neil Ponsonby tar tillvara honungen som de producerar. Foto: Pär Hugosson


klar

Artikellänk är kopierad

Hiltons chefskock Neil Ponsonby står på hotellets terrass och blickar ut över Riddarfjärden. Runt sig har han en svärm av honungsbin. – Vi startade upp två bikupor i våras, ungefär 60 000 bin rör det sig om. 70–80 kilo har producerats sen vi startade. Och honungen är väldigt populär bland våra gäster.

Bina har producerat så mycket honung att hotellet nu börjat burka den trögflytande sockerlösningen och skänka den till vip-gäster. Trenden kommer från bland annat New York; i Brooklyns hipsterkvarter är ”Rooftop honey” stekhett.  

Horst Frank, som är ordförande i Sundbybergs och Spångaortens biodlareförening, menar att intresset för närproducerad honung ökat rejält även i Sverige. – Hittills har 24 personer har deltagit i våra biodlingskurser på Eggeby Gård under våren, många fler än normalt, säger Horst Frank.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Kellman Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro