ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hoppa på TRX-trenden

Petra Axlund · 9 Nov 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

TRX är det hetaste träningsredskapet i USA och utövas av bland andra David Beckham, Heidi Klum och Jennifer Lopez. Två rep och din kropp ­förvandlas till en effektiv träningsmaskin. Det ser inte mycket ut för världen: två långa rep med några öglor och handtag. Men det är ett av de mest mångsidiga och effektiva träningsredskapen som finns. I USA tränar de svenska stjärntränarna Tanja Djelevic och Gunnar Peterson TRX med sina Hollywoodklienter. TRX, som ursprungligen togs fram av US Navy Seals, tränar du styrka, stabilitet, core och smidighet samtidigt.  Och du kör igenom hela kroppen med dryga 300 olika övningar. – TRX är enkelt, effektivt och perfekt om man vill träna styrketräning men vill slippa slamrande, stora maskiner och hantlar, säger Annika Lindholm, TRX-instruktör och naprapat på Kenzai i Järfälla. 

– Men samtidigt som det ser enkelt ut är det så mycket jobbigare och effektivare och ställer mycket högre krav på styrka i bål och leder.

TRX är även smidigt då man kan träna i princip var man vill. Hemma, utomhus eller på gym. Man fäster bara remmarna över en dörrkarm, runt ett träd, en gung-ställning eller bjälke i taket.

I Sverige finns bara TRX-träning på gymmet Kenzai än så länge men fler lär haka på denna trend. I USA hålls fullbokade klasser på gymkedjor som Crunch, Golds Gym och YMCA.– Jag tror att TRX kommer att bli stort på gym och inte minst för hemmabruk, det är ju så smidigt och tar i princip ingen plats alls, säger hon. – Jag tror att det här kommer att bli lika stort som pilatesbollen, den finns ju i vart och vartannat hem.

klar

Artikellänk är kopierad

Petra Axlund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro