ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hoppade på 35-årings huvud – tre års fängelse

Anders Göransson · 13 Feb 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Ungdomsgänget slog sina offer medvetslösa, men fortsatte ändå att sparka och hoppa på deras huvuden. I går dömdes tre unga män till mellan 2,5 och 3 års fängelse för dådet. Massor av vittnen såg den ovanligt råa misshandeln vid busstorget i Sollentuna centrum en novembernatt i fjol. Upprinnelsen var att en av de nu dömda, en 19-årig man, ville låna en mobiltelefon för att ringa hem. Det fick han inte, utan hamnade i stället i käbbel med två män och blev omkullknuffad. 19-åringen gick därifrån men återvände efter en kort stund och hade då ett helt gäng med sig. De bägge männen slogs omkull och fick liggande ta emot en skur av sparkar tills de förlorade medvetandet.

Den ene mannen, en 35-åring, låg livlös på vägbanan med huvudet på trottoarkanten. Gänget lämnade platsen, men efter någon minut kom en av dem tillbaka och stampade på den medvetslöse mannens huvud en eller två gånger. Under utredningen har uppgifter förekommit om att handlingen var inspirerad av en snarlik våldsscen ur filmen "American History X". 35-åringens tillstånd var enligt läkarna livshotande när han kom till sjukhuset och hans liv räddades av en snabb operation.

Tre av de åtalade, samtliga 19 år, dömdes för grov misshandel. Två av dem fick tre år fängelse, den tredje 2,5 år. En fjärde åtalad friades. Enligt vittnen kan ytterligare ett tiotal personer ha deltagit i misshandeln, men de går fria. Trots att många såg händelsen har det varit svårt att hitta vittnen. Av dem som vågat träda fram verkar flera dessutom ha "glömt" viktiga detaljer. Sollentuna tingsrätt skriver i domen att "det tydligt framkommit att vittnen och andra förhörspersoner har hotats och blivit rädda att lämna sådana uppgifter till polis och domstol som kan binda någon i gänget till brottet".

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro