ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hörapparat misstogs för polisöronsnäcka – äldre man misshandlades

Tomas Lundin · 17 Okt 2014
Uppdaterad 17 Okt 2014

klar

Artikellänk är kopierad

Polisen Martin Marmgren skrev om händelsen på sin blogg.”Hade inte tunnelbaneperrongerna haft kameror så är risken uppenbar att killarna hade fortsatt misshandeln där inne”.
Polisen Martin Marmgren skrev om händelsen på sin blogg.”Hade inte tunnelbaneperrongerna haft kameror så är risken uppenbar att killarna hade fortsatt misshandeln där inne”.

En äldre man som besökte stadsdelen Tensta ska ha blivit attackerad av ett gäng – för att de trodde att hans hörapparat var en öronsnäcka till en polisradio.Händelsen är nu polisanmäld. Polisen Martin Marmgren skriver om händelsen som hände under sensommaren på sin blogg. Enligt mannens polisanmälan stod han utanför t-banan i Tensta och väntade på en vän då han blev konfronterad av flera unga män.

I förhör har offret uppgett att han attackerads på grund av att hans hörapparat uppfattades som en öronsnäcka liknanade de som poliser bär. Martin Marmgren beskriver händelsen: "En av dem började sedan anklaga honom för att vara polis, och knuffa på honom."

Marmgren fortsätter:

”Killen började sedan slå mot den äldre mannen, och då han försökte värja sig blev han attackerad med sparkar av ett par andra killar. Han hade svårt att orientera sig under attackerna då han förutom hörselskadan också var helt beroende av sina linser för att kunna se, och dessa höll på att åka ut på grund av slagen och sparkarna.”

Den hörselskadade mannen lyckades hålla sig på fötterna och flydde in i biljetthallen.  Enligt Martin Marmgren är det inte ovanligt att personer blir hotfulla när de upptäcker en civil polis. I bloggen skriver han om en färsk händelse där ett gäng ungdomar sprang efter en civil kollega med syftet att ”ta honom”. 

– Som civilpolis rör man sig ofta själv, men uniformerade poliser är i regel minst två, säger han till Metro.se.

Polisförbundet jobbar för att öka säkerheten för sina medlemmar på fältet. Enligt ombudsmannen Hasse Olsson har sitiationen för poliser blivit mer hotfull.

– Jag kan inte säga att civila poliser är speciella måltavlor, men vi får många signaler om att det är tufft för poliserna ute. Klimatet har hårdnat och de är inte väl sedda.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro