ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hösten är gubbig

Hannah Sjöström · 8 Okt 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

HÄR HITTAR DU KLÄDERNA – KLICKA FÖR STÖRRE BILD
HÄR HITTAR DU KLÄDERNA – KLICKA FÖR STÖRRE BILD

DRESSAT. Det dressade preppymodet håller i sig och i höst kan man skruva till den unga internatlooken genom att addera klassiska höstplagg som tweedkavaj, manchesterbyxor eller en cardigan i finaste ull. – Det hör ju hösten till, att det blir gubbigare. Det är lite murrigare, tjockare material och mycket brunt, säger Daniel Lindström, modechef på Café.

Oxford inspirerar, liksom filmen ”En förlorad värld” där det typiska brittiska herrmodet är stort. Tänk överklass, den brittiska landsbygden och rödbruna höstlöv. – Ett sätt att rocka till stilen är ju att stoppa ned tweedbyxorna i ett par grova sockor och sen ett par grova kängor. Man kan ju också matcha tweedkavajen med jeans, påpekar Daniel Lindström.

Accessoarerna är fluga, hängslen och slipsar. De kan man fynda i vintageaffärer eller kanske rentav i morfars garderob. Modet är tidlöst, så om du införskaffar en tweedkostym lär du kunna använda den i många år framöver. – Men jag tycker att både byxa och kavaj i manchester blir för mycket studierektor. Manchsterbyxan kommer annars starkt i höst i nya färger som blått och vinrött.

klar

Artikellänk är kopierad

Hannah Sjöström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro