ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Höstens bästa roadtrip går till Napa Valley

Ricki-Rebecka Petrini · 15 Sep 2017
Uppdaterad 15 Sep 2017

Haka på den nya weekend-trenden och förläng vistelsen i storstaden med en roadtrip ute på landet. Bildsköna San Francisco kombineras bäst med chica Napa Valley.

klar

Artikellänk är kopierad

Här i vinlandet handlar allt om boende, smaker och pittoreska vyer. Dalens huvuddel som sträcker sig från orten Napa i söder till Calistoga i norr, en bekväm tur på ca 3,5 mil.Längs vägen finner du några av Kaliforniens vackraste och frodigaste vingårdar, många med produktion sedan generationer tillbaka.En bra idé är att börja i Napa, en timmes bilresa från San Francisco, som har ett rikt utbud på restauranger och butiker.Bor gör du bekvämt och prisvärt på nyrenoverade River Terrace Inn. Lokalt odlade råvaror twistas med kulinarisk finess signerad Executive ChefMatthew Grigg. Ranchvibbarna är höga här på gemytliga River Terrace och ALBA drar numera en matintresserad publik från hela regionen.

Från Yountville, via Oakville och Rutherford, med siktet inställt på St Helena. Här käkar du på Michelin-belönade Terra, en liten kvarterskrog med enormt höga ambitioner. Och visst funkar det. Mer prisvärda och smakrika finrätter får man leta efter.

2 maxade dagar i Napa Valley:

Bo och ät dag 1:

River Terrace Inn & ALBA, Napariverterraceinn.com

Lunch dag 2:

Bouchon, Yountvillethomaskeller.com

Middag dag 2:

Terra, St Helenaterrarestaurant.com

Vinprovning:

Be receptionspersonalen på River Terrace Inn om en vinkarta. På vägen norrut finns det mängder av härliga vingårdar att besöka. Ta det lite spontant – alla behöver inte förbokas.

Så tar du dig hit:

Tack vare priskrig mellan SAS, Norwegian och nu även Finnair, som erbjuder smidiga anslutningar via Helsingfors, är flygpriserna till Kalifornien lägre än någonsin. Jämför priser på momondo.se eller flygresor.se.

klar

Artikellänk är kopierad

Ricki-Rebecka Petrini
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro