ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Höstens nyheter på krogfronten i Malmö

Linda Dahl och Lena Ilkjaer · 23 Aug 2018
Uppdaterad 23 Aug 2018
Julie – lantlig feststämning i stan.

Julie – lantlig feststämning i stan. Foto: Linda Dahl och Lena Ilkjaer, Matkaravan Malmö


Kanske behöver du lite post-semestertröst så här på randen till höstmånaden? Här är två helt nya krogar och en upphottad klassiker att ta udden av vardagslunken i september.

klar

Artikellänk är kopierad

Taquerian – så långt från texmex du kan kommaI samma veva som hettan i Malmö började närma sig samma temperaturer som i Mexico City öppnade den kritikerrosade Taquerian upp i en hörna av Falkenbergsgatan på Möllan. Men det var inte enbart temperaturen som påminde om Mexiko. Här serveras autentiska tacos lagade från grunden. Chile poblano är fylld av en het-söt köttig paprika, Al pastor med grillat fläsk och fruktig ananassalsa är en riktig publikfriare och det knapriga höljet på pescadon gömmer saftiga mjälla bitar torsk. Det är kryddpackat, ibland riktigt hett men framför allt vällagat och beroendeframkallande gott!

Falkenbergsgatan 4

Malmö, Sweden 21424040-465505

Julie – lantlig feststämning i stanI mitten på juni slog ägarna av Hörte Brygga upp portarna till sin kombinerade restaurang, vinbar och, tja, låt oss kalla det urban lanthandel. De hantverksmässigt lokaltillverkade charkuterierna, de gårdsproducerade ostarna och andra handplockade och hemtillverkade delikatesser är en given succé. Till det dricker vi ett glas ur det omfattande utbudet av naturliga viner. När du dessutom får avnjuta allt på en av Malmös mysigaste bakgårdar på gamla Väster kan det väl knappast bli bättre? Jo, om du lägger till gårdagens rotisserier som serveras med maffig sallad, husets inläggningar och krämigt ägg. Vill du lyxa till det ännu mer bänkar du dig i restaurangen för en hel meny. Julie har dessutom (jipiee!) öppet varje dag hela veckan mellan 12 och 22.

Tegelgårdsgatan 9211 33 Malmö040-6271160

Årstiderna – försiktig modernisering av klassiskt konceptDet blåser nya vindar på Malmös mest traditionsrika krog – Anders och Mikaela Vendel har tagit över grytorna i Kockska huset och stället ståtar numera med en tvådelad meny där man utifrån samma råvara kan få den tillagad antingen klassiskt/traditionellt eller innovativt/modernt. Den som fruktar att silvervagnen är slopad kan alltså sova tryggt – beställ du bara din kalv i traditionell version – och något avslappnat hipsterhäng är det inte tal om i de bibehållet klassiska valven. Menyns mest prisvärda inslag är årstidsmenyn för 525 kronor och den landar elegant mitt emellan det klassiska och innovativa med en dillspänstig och lätt kräftbisque med perfekta skaldjur och rödstekt anka ackompanjerand av anklever, rödbeta och grönpepparkräm. Det är just what the doctor ordered till ett glas bourgogne – den maffigt tunga vinlistan är fortfarande lika klassisk som någonsin på det här etablissemanget.

Frans Suellsgatan 3211 22 Malmö040-23 09 10

Linda Dahl och Lena Ilkjaer, Matkaravan Malmö

klar

Artikellänk är kopierad

Linda Dahl och Lena Ilkjaer
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro