ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

höstjacka

Stockholm hannah sjostrom · 28 Aug 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Det är fortfarande bara augusti men det är trots det hög tid att gå ut och shoppa höstens ytterplagg. – Vissa av höstens ytterplagg är redan slut i butikerna. Och jag har hört talas om väntelistor som började redan i somras, säger Daniel Lindström, modechef på Café. Mäns köpvanor har ändrats ganska mycket de senaste åren, menar han. – Många killar fattar numera köpbeslutet före de kliver in i butiken. De kommer in och vet vilken jacka de vill ha eftersom de har kollat in den i tidningar eller på nätet. Det är ett nytt fenomen. Förr kom de in till butiken och valde något som fanns där och då, säger Daniel Lindström. Har man ekonomiska möjligheter att köpa en vinterjacka redan nu och dessutom tålamod att låta den hänga och vänta i garderoben tills november, ska man slå till nu. – September är årets klart roligaste månad att handla kläder för killar. Det finns så mycket mer att välja på på hösten, till skillnad från våren. Att vänta tills man fryser i november kan innebära att man inte får tag i det ytterplagg man vill ha. – Ullrocken har varit populär ett tag och den håller länge. Trenchcoat har också blivit allt mer vanligt. De svenska märkena har mycket snyggt att välja på i höst, bland annat parkas. Djupt marinblått känns lite trendigt nu istället för traditionellt svart och grått, som ju också funkar. Stickat som koftor, cardigans, mössor och halsdukar kan också vara bra att kolla in redan nu. – Men samtidigt ska man inte bli fartblind, utan verkligen fundera på om man behöver en ny jacka. Stilmässigt lever cowboyen kvar, liksom det skräddade modet och grungen som kommer starkt tillbaka. – Modebilden är bred. Det finns verkligen massor av fina saker i butikerna just nu, säger Daniel Lindström.

Hannah Sjöström [email protected]

Bildtext: Daniel Lindström, modechef på Café testar en midnattsblå vinterparkas på Filippa K-butiken i Stockholm. "Denna är verkligen bra i vinter. Men det märks att den redan håller på att ta slut."

Höstens ytterplagg redan i augusti? Ja, om man ska lyda Daniel Lindströms råd är det bäst att passa på inna de tar slut i butikerna. FOTO: Urban Brådhe

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm hannah sjostrom
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro