ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Höstkylan är här – då flyr vi till värmen

Johan Kellman Larsson · 11 Okt 2011
Uppdaterad 11 Okt 2011
Åsa Strandberg, reserådgivare på Ving, säger att det inte bara är solresor som gäller i höst. Kortare flygresor och större utbud lockar även många till storstäder som Paris och London.

Åsa Strandberg, reserådgivare på Ving, säger att det inte bara är solresor som gäller i höst. Kortare flygresor och större utbud lockar även många till storstäder som Paris och London. Foto: Pär Hugosson


Kyligt väder på hemmaplan – då bokar svenskarna sina höstlovsresor Gran Canaria populäraste resmålet. Reserådgivaren: Bara ströresor kvar.

klar

Artikellänk är kopierad

Efter en ovanligt ihållande indiansommar, med för årstiden höga temperaturer, har det kalla vädret nu på allvar dragit in över landet. Detta har fått barnfamiljerna att shoppa höstlovsresor till sydligare breddgrader den senaste tiden. – Höstlovsveckan har blivit den mest bokade veckan på hela året. Och just i år är intresset ovanligt stort, mycket på grund av att det är så få röda dagar i jul, säger Magdalena Öhrn, informationschef på resebolaget Ving. Många bokade sin resa redan under våren och i dagsläget är 95 procent av Vings höstlovsplatser bokade. Gran Canaria är det populäraste resmålet. Men även cityresor har blivit allt mer populärt. – Kortare flygresor och större utbud av aktiviteter lockar många till storstäder som Paris och London. Nackdelen är förstås att det inte är lika solsäkert, berättar Åsa Strandberg, reserådgivare på Vi­ng. Egypten är fortfarande ett populärt resmål trots den politiska oron i landet, berättar Åsa Strandberg, . – Vi avråder ingen från att åka till turistmål så lä­nge inte UD gör det.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Kellman Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro