ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Höstrea på cabrioleter

Billy Andersson · 6 Sep 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011
Efterfrågan på Peugeots cabrioleter är så stor att köparna ibland får vänta länge på att få sin bil levererad. Här en 307 cc.

Efterfrågan på Peugeots cabrioleter är så stor att köparna ibland får vänta länge på att få sin bil levererad. Här en 307 cc. Foto: Peugeot


klar

Artikellänk är kopierad

Solen värmer inte längre och regnmolnen hänger mörka. Dags att köpa cabriolet. De som köpte cab i april har inte alltid tänkt på vinterförvaring och måste sälja. I förra veckan hade auktionssajten Tradera annonsen: WV Golf Cab bytes mot moped. Det är oklart om det var ett bra köp eftersom bilen på bilden såg risig ut. Men klart är att säljaren krävt mer än en moped om han hade satt in annonsen i april. Den som söker vidare bland annonserna och har vinterförvaring kan hitta fler fynd.  Höstpris är en inte ovanlig rubrik på annonser för cabrioleter. Platinium Cars i Norrköping har kampanjpris på en Audi A 4 Cab. – Det är säkert en sänkning på 20 000 kronor. Vi sänker före hösten, säger Sigge Bilaj, vd på Platinium Cars. Bilhallarna ska tömmas på sommarbilarna för att ge plats åt jeepar och stora kombibilar. Eftersom efterfrågan på taklöst faller i augusti följer priset med. Men det är ingen självklar köpfest bara för att det soltimmarna minskar. En jämförelse av cabrioletannonser med likvärdiga bilar från april–maj och augusti– september visar att i många fall är prisnedgången liten och i vissa fall ingen alls. Metros högst ovetenskapliga genomgång av bilannonser tyder på att gamla Saabcabbar kan vara bra köp på hösten medan vissa modeller av BMW till och med stiger i pris. – En del modeller är unika och faller inte i pris varken på våren eller sommaren, säger Sigge Bilaj. På Dyberg bil i Hägersten i Stockholm står en BMW 318 cab från 90-talet till ett pris som är exakt det som begärdes i våras. Trots att cabrioletkunderna har försvunnit för säsongen. – Man vill inte ta större förluster, förklarar säljare Lennart Forsberg. Fortfarande är det vanligt att en cabrioletannons har argumentet ”aldrig vinterkörd”. Men i dag blir det allt vanligare att en cabriolet säljs med vinterhjul. Det är alla nya plåtcabbar som har förändrat både marknaden och annonserna. – Sedan plåtcabbarna kom har det blivit en åretruntbil, säger Pär Bälter på Fribergs Bil i Nacka, sydöst om Stockholm. Det är visserligen mindre sug efter cabbar under hösten och om en bil står länge i lager sjunker priset. Men Fribergs, som är Peugeotspecialister, säljer numera cabrioleter året runt. Efterfrågan på cabriolet är större än tillgången och folk kan få vänta på sina bilar till långt in på vintern. – Ja, vi har beställningar som ligger här och väntar på en billeverans, säger Pär Bälter.

klar

Artikellänk är kopierad

Billy Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro