ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Höstvärme – då blir det rea på kläderna

Tina Harr · 12 Okt 2011
Uppdaterad 12 Okt 2011
Amanda Månsson, 29, Bromma (med Olle Salzman, 3, och Karl Windén) brukar hålla koll på reor – men just nu tillåter inte ekonomin några större inköp överhuvudtaget. – Nu köper vi de flesta höstplaggen på Tradera, säger hon.

Amanda Månsson, 29, Bromma (med Olle Salzman, 3, och Karl Windén) brukar hålla koll på reor – men just nu tillåter inte ekonomin några större inköp överhuvudtaget. – Nu köper vi de flesta höstplaggen på Tradera, säger hon. Foto: Urban Brådhe


Varma vädret skrämmer svensk handel. Men klädköparna jublar. Räkna med rea på kläder i höst.

klar

Artikellänk är kopierad

Det går trögt med kläd- och skoförsäljningen. Försäljningen av kläder minskade med 7, 7 procent jämfört med september i fjol, motsvarande siffra för skoförsäljningen är 7,2 procent. Det visar statistik från Svensk Handels Stils Blixt-index. Lena Larsson, vd Hui Research, menar att det varma vädret har bidragit till den dåliga försäljningen. – Men vi får inte glömma att vi har en orolig omvärld och att hushållen reagerar väldigt starkt på svarta rubriker kring ekonomiska kriser och så vidare. Om värmen och det ekonomiska läget håller i sig kan vi räkna med prissänkningar på höst- och vinterkläder, tror Mikael Sandström, branschordförande Svensk Handel Stil. – Om inte ytterplaggshandeln kommer igång nu i oktober så står vissa företag med för stora lager och då kommer vi se rabatter, framför allt i november.

Petra tipsar: Reaplaggen att hålla utkik efter

Herrskor – Höstens trendigaste sko, även för tjejer. Moderiktigt att ha med sockor – så bär dem gärna längre in på säsongen.

Rocken – Köp en klassisk svart rock och spana in köpet innan du går till affären så att du vet exakt vad du vill ha och inte blir rea-galen.

Stickade tröjan – Passar det avslappnade modet som gäller just nu. Du kan även ha tjocktröjan som ytterplagg. Välj jordnära färger.

klar

Artikellänk är kopierad

Tina Harr
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro